T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / ÇUKUROVA - Emine Nabi Menemencioğlu Anadolu Lisesi

Kan Bağışı Kampanyası

Merkezi Proje – "Kan Bağışı Kampanyası"

 

Okulumuz 9A sınıfının da dahil olduğu merkezi proje, MEB ile Toplum Gönüllüleri Vakfı(TOG) ve Sabancı üniversitesinin ortaklığıyla yürütülen, "Özgüven Projesi"  Eğitimi 3 bölümden oluşmaktadır.

Bölüm 1: Farkındalık çalışmaları "Kendin Ol". Bu bölümle öğrenciler, görünüş kalıpları hakkında bilgi sahibi olurken, bu kalıpların onları nasıl manipüle ettiğini, kendi davranışlarıyla bu kalıpları nasıl yaygınlaştırdıkları ve özgüvenlerini nasıl bilinçli bir şekilde sarstığını fark edeceklerdir.

Bölüm 2: Güçlendirme Çalışmaları "Kendini Keşfet". Bu bölümde, öğrenciler kendilerini özel yapan özelliklerini (karakter, değer, yetenek, hayal, güçlü yanlar, beceriler) keşfedecek ve bu manipülasyonlarla baş etme yollarını öğreneceklerdir. Güçlü yanlarını fark ettikten sonra bu güçlü yanlarını hayata geçirecek, gelecek planı oluşturmaları ve buna bağlı kalmalarıyla ilgili etkinlikler hedeflenmektedir. Bu şekilde özgüvenlerini koruyacaklar ve yeni özgüven kaynakları keşfedebileceklerdir.

 Bölüm 3: Ek çalışmalar "Kontrol Sende". Özgüven gelişiminde eylemsellik ve kontrol duygusu önemli bir yer tutmaktadır. Bunun için bu derste gençlerin kontrol algısını güçlendirecek ve ideal görünüm baskısına karşı çıkmaları, diğer insanları bu konuda bilinçlendirebilmeleri için bir zemin oluşturulacaktır. Bu kapsamda gençlerin konuyla ilgili bireysel ya da grup çalışmaları yapıp, bir proje hazırlamaları beklenmektedir.

Eğitimin sonunda okulumuz 9A sınıfı öğrencileri(34 öğrenci) de sınıf rehber öğretmenleri Zeynep BATMAZ önderliğinde, 20 Mayıs 2022 Cuma günü "Kan Bağışı Kampanyası" gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimiz beklenilenin üstünde başarı göstererek 125 ünite kan bağışı sağlamış olup, Kızılay Adana Şubesi tarafından Teşekkür Belgesi ve okulumuz tarafından da Başarı Belgesi ile ödüllendirilmişlerdir.  Böylelikle öğrencilerimiz, önceliklerinin dış görüntü değil de kendi bireysel farklılıkları, yetenek ve karakterleri olduğunu yaşayarak öğrenmişlerdir.

Kan Bağışı Kampanyası e-Sergimiz için tıklayınız.

Kan Bağışı Kampanya videomuz için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.05.2022 - Güncelleme: 31.05.2022 14:54 - Görüntülenme: 310
  Beğen | 0  kişi beğendi